
Tips til rengøring af din ovn
Oversigt og artiklen
Jeg vil vove at påstå, at mange anvender deres ovn på daglig – og i hvert fald ugentlig basis. Jeg tør samtidig påstå, at de færreste finder rengøring af deres ovn særlig fornøjelig. Ikke desto mindre er det en nødvendighed og vores ovn bliver kun vanskeligere at rengøre, jo længere vi venter.
Herunder finder du nogle gode tips og råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan rengøre din ovn.

Rengøring af selve ovnrummet
Anvendelse af brun sæbe
Ovnrummet er det store ”rum”, som vi sætter vores bageplader mv. ind i. Ovnrummet kan være beskidt på alle dets 5 sider (6 sider med lågen) og vi kan opleve, at snavset er indgroet og rigtig svær at få væk.
Et rigtig godt råd er her at anvende brun sæbe. Brun sæbe kan bruge på to forskellige metoder, hvoraf den ene kræver lidt mere tid end den anden.
Ved den hurtige smører du flot ovnrummets sider ind i brun sæbe og tænder ovnen på 50-100 grader. Når du kan se, at den brune sæbe begynder at boble, så slukker du for ovnen og vasker efter med vand (vent til den er kølet ned).
Undgå gerne at skrue højere op end disse temperaturer, da sæben ellers kan brænde fast.
Har du god med tid, kan du også prøve at smøre ovnrummet ind i brun sæbe og herefter dække denne til med husholdningsfilm.
Lad det sidde til natten over og vask efter med vand – denne metode er også rigtig god til at anvende på dine bageplader.
Anvendelse af natron
Et andet godt råd er at anvende natron til rengøring af din ovn. Alt du skal gøre er at blande en halv kop natron med vand (bare et par skefulde).
Blandingen må gerne være relativ tyk, så pas på med at supplere med for meget vand. Påfør blandingen i ovnen og lad det sidde natten over. Dagen efter kan du tørre ovnen ren med en vand eller en svamp.