
Opskrift på Gløgg: Nem og lækker opskrift
Oversigt og artiklen
Gløgg er for mange en nationaldrik i de kære julemåneder og det forstår vi jo godt – for det smager fantastisk og det er da også yderst oplagt, at man kan nyde sin rødvin varm, her i de kolde julemåneder.
Herunder finder du en opskrift på en lækker og krydret gløgg, som du nemt kan smække sammen derhjemme. Det kræver lidt at lave sin egen gløgg, men det er alle ingredienserne og hele ventetiden værd.
Det skal du bruge:
Nedenstående ingredienser og mål resulterer i omtrent 1,5 liter gløgg, som kan holde i 1 års tid.
- 6 dl portvin
- 1 dl mørk rom
- 1 dl snaps
- 3 dl appelsinjuice
- 2 appelsiner (skiver med skal)
- 1 citron (skriver med skal)
- 5 stjerneanis
- 25 gram ingefær (tynde skiver)
- 200 gram rørsukker
- 200 gram muscovadosukker
- 1 tsk allehånde
- 10 kardemommekaspler (frøene)
- 4 kanelstange
- 20 nelliker (hele)
- 0,5 tsk finrevet muskatnød
- 1 vaniljestang
Det skal du gøre:
- Start med at flække din vaniljestang og skrab kornene herfra ud. Fordel vaniljekornene i noget rørsukker og kom det herefter i din gryde (vælg gerne en stor gryde). Kom ligeledes hele vaniljestangen i, sammen med muscovadosukker, muskatnød, nelliker, kanelstænger, allehånde, stjerneanis, appelsinrod, kardemommefrø.
- Rør disse ingredienser sammen og varm herefter langsomt din blanding op indtil al sukkeret er smeltet. Lad blandingen koge i 5 minutter og fjern herefter gryden fra varmen.
- Hæld herefter rom og portvin (din gløggekstrakt) sammen med krydderier, skiver af appelsin og citron i nogle glas med låg der kan lukkes helt til. Lad denne blanding trække i 1-3 uger.
- Når blandingen i punkt 3 har stået og trække i nogle uger, sier du denne essens gennem en finmasket sigte. Når du har gjort dette, skal essensen sies gennem et rent viskestykke eller andet klæde. Må den måde sier du alt fra og får en helt klar essens.
- Opbevar herefter din essens i en flaske, som kan lukkes helt i.
- Når du skal servere din gløs, varmer du 2 dl rødvin op i en gryde. Kom herefter 1/2 dl af din gløgg essens i og server det. Server det gerne med mandler (hakkede) og rosiner.